Почина жената, вдъхновила хит на Емил Димитров



Юлия Христова, на която е посветен хита на Емил Димитров „Джулия“, е починала в Париж, съобщи бизнесменът Христо Куртев, който организира панахида в нейна памет в София в „Света Неделя“. Дамата се завърна в родината в началото на демокрацията и през 90-те блестеше на всеки изискан коктейл и прием в столицата. Тя беше добра приятелка с Нора Нова и с доня Маргарита – съпругата на Симеон Сакскобургготски.         





След като Юлия Христова бяга от България, се омъжва за милионера Жан Бул. Христо Куртев, който създава музикалната компания „Орфеус“, за да движи издаването на Емил Димитров във Франция, представя певеца на Жан Бул и той се влюбва в музиката на българина. Емил е много благодарен на Бул за подкрепата и нарича една от песните си на жена му.  





След смъртта на Жан Бул, който дърпа конците на половината развлекателна индустрия във Франция, Юлия Христова наследява милиони и имоти. Синът й обаче не успява да се справи с наследството, а през последните години дори изпраща майка си в старчески дом, откъдето за щастие я измъкват верни приятели. Джулия Бул, която на 13 януари можеше да навърши 86, приключва живота си в малък апартамент в Париж.   


Четете още:

🔴 Екстравагантна българска милионерка бе открита мъртва в апартамента си

🔴 Президентът се среща със Слави Трифонов

🔴 Вижте как новият шеф в bTV спаси Цитиридис от уволнение!





Източник: Стандарт





Коментари

горе