Прочутият хор на композитора Борис Карадимчев Пим Пам" на гости на хор и училище "Гергана" - Ню Йорк



Децата от прочутия хор на Борис Карадимчев "Пим Пам", гостуващи в Ню Йорк по покана на Български детски хор и училище "Гергана",  грабнаха публиката с вихрените си представления, съчетаващи виртуозно хорово и солово пеене с пластика и танц.

В неделя, 13 септември, те превърнаха откриването на учебната година на училище "Гергана" в истинска феерия, особено незабравима за първокласниците, които получиха специални почести и подаръци от "пимпамчетата". Във вторник, на 15 септември, малките хористи покориха и сърцата на публиката и в българското Генерално консулство. А в сряда сутринта, 16 септември, те бяха приети от посланик Стефан Тафров с салоните на Българската мисия към ООН в Ню Йорк и още в 10 сутринта успяха да повишат градуса на настроенито сред дипломатите и служители с пимпански концерт като пяха, играха и танцуваха

Но "пимпамчетата" пеят и играят не само на сцената, но и на моравата зад къщата на Стефка Евстатиева, на стълбите пред Метрополитън музей, по паметните места от филма "Коса" и живота на Джон Ленън, по паркове, мостове, покриви, Таймс Скуеър - навред по стъпките им лети песента.

Българите в Ню Йорк не могат да се начудят не само на таланта, но и на интелигентността, добрите обноски, дисциплината и добрия английски на гостенчетата. А те пък се радват не само на чудесиите на Голямата ябълка, но и на сплотеното и одухотворено "герганско" семейство - техен домакин:

С пимпамчетата пътува ТВ екип от режисьора Христина Симеонова и оператора Ангел Георгиев, които снимат документален филм за пътешествието им, за "Гергана" и българската общност в Ню Йорк.
Николай Николов
специално за в. „България СЕГА“


Четете още:

🔴 Канелата –състав и ползи за хората

🔴 Издигнаха 8 метрова сурвачка в Хасково

🔴 Sofia Mezi - Ледени фигури, скара и балканска музика





Източник: България сега





Коментари

горе