Дискотеките намаляват музиката, за да предпазят клиентите от СОVID





Засилени проверки текат по нощните заведения. През уикенда инспектори са проверявали баровете и дискотеките за спазване на задължителните мерки срещу коронавируса.





В София са засечени нарушения в 9 нощни заведения. За да не се стига до крайности като затваряне, от бизнеса сами обмислят още мерки, като например намаляване на музиката. Така хората ще стоят на по-голямо разстояние.





"От намаляване на капацитета на дадени търговски обекти и заведения до намаляване на децибелите. В момента мислим само как да спасим баровете, клубовете, дискотеките", заяви Ричард Алибегов пред Нова тв, председател на Българска асоциация на заведенията.





Според ограниченията сега в дискотека не трябва да има повече от 4-ма на маса, да се спазва поне 1,5 метра дистанция между хората на бара, а обслужващият персонал да е с маски. Намаляването на музиката би помогнало за запазване на дистанцията.

"Идеята е, когато вие стоите на масата с вашата компания, да не е нужно толкова да си викате. От викането се отделя слюнка, която попада в лицето на събеседника и от там може да дойде зараза. Когато ние свалим малко децибелите, няма да има нужда от такова надвикване на клиентите", смята Алибегов.





Ниските децибели крият риск да провалят купона. Но от бранша признават, че това е по-добре от затварянето на клубовете.

Идеите ще бъдат обсъдени със здравния министър.


Четете още:

🔴 Виж уникално видео на майка с две мечета в Стара планина

🔴 Бебе ще проплаче в дома на Шарлопови! Ето щастливата майка / СНИМКИ

🔴 Няма мърдане в София: Камерите снимат и чатещите в колите шофьори!





Източник: plovdiv24





Коментари

горе