Защо не трябва да оставяте мръсни чинии в кухнята и за една нощ



За пореден път, оплаквайки се от главоболие и безсъние, малко от нас вярват, че мръсните чинии, оставени за една нощ в кухнята, могат да бъдат причината.

Междувременно нашите предци приеха това много сериозно. И сред другите ритуали, предназначени да осигурят къщата и да привлекат късмет, те никога не са забравяли за чистотата на съдовете.

Решихме да разгледаме проблема и сега със сигурност знае защо все пак не трябва да оставяте мръсни чинии в мивката.





МРЪСНИ ЧИНИИ

Причина първа, суеверна

Нашите предци са вярвали, че духът му - брауни - живее във всяка къща. И направиха всичко възможно, за да не ядосат "собственика". В края на краищата обиденото брауни ще си отмъсти.

Изгубени признаци за неговото недоволство са неща, които са загубени или намерени на напълно неочаквани места. Особено чаени лъжички и единични чорапи . Както и шумолене и въздишки, които се чуват през нощта.

Брауни се тревожи за нашето благополучие, затова се държи като строг родител. Повече от всичко друго той е наскърбен от кавги в къщата, мръсни чинии, оставени за една нощ, и ножове на масата.





Причина втора, езотерична

Ценителите на мистичните учения са твърдо убедени, че мръсните чинии, оставени вечер, привличат и подхранват негативизма, което обещава на уличниците много различни неприятности.

Съпрузите могат да се сблъскат с кавги и предателство. Мръсните халби обещават парични проблеми и провал на бизнеса. Черпак, оставен в тенджера за една нощ, обещава бедност. Много мръсни лъжици и вилици - до клюки и скандали в работата.

Неомъжено момиче с мръсни съдове, спящо в мивката, ще отблъсне и изплаши всички мъже. Тя също може да бъде измъчвана от безсъние или неспокоен сън.

Фактът, че всичко по-горе има реална основа, се потвърждава от експерти по фън шуй, биоенергия и дори психолози. Не е за нищо, че на английски език има дума бъркотия, която може да се преведе като „разстройство“ и „неприятности“. Тези понятия са взаимосвързани.

Трябва също да се спомене, че отглеждането на специални "защитни" растения в жилище се счита за надеждно средство за защита от тъмни сили от древни времена . Те могат безопасно да бъдат приписани на обичайното домашно алое, скромно стоящо на перваза на прозореца ви.





Третата причина, обективна

Трябва да се отбележи, че има абсолютно рационални причини да не оставяте мръсни съдове за една нощ. Всъщност, освен злите сили, остатъците от храна в черупката привличат и насекоми. А също така служат като плодородна среда за размножаване на патогенни бактерии.

Това става особено актуално през лятото, когато поради високите температури скоростта на размножаване на микробите се увеличава многократно. Също така, не забравяйте, че е много по-лесно да изплаквате тигана или тенджерата вечер, без да чакате остатъците от храна да изсъхнат върху нея.





„Когато почиствате дома си, вие също почиствате живота си и дори миналото си “, казва основният принцип на рационалното почистване от японката Мари Кондо. „Където цари ред, там има и щастие“, отеква с него народната мъдрост.

И ако някои суеверия ни помагат да подредим нещата в кухнята и в живота, да станем малко по-щастливи и да избегнем неприятностите, то те не са толкова лоши. Желаем ви чистота и ред в кухнята, здраве, радост и добро настроение, скъпи читатели!


Четете още:

🔴 Каланхое– чудно цвете и лекарство / СНИМКИ

🔴 Знам, че мъжът ми изневерява със сестра ми, но си мълча, за да не загубя и двамата

🔴 Помните ли брутално убитите сестри Белнейски-Ето как живее майка им Фани, 14 години по-късно





Източник: За Жената





Коментари

горе