Доц. Чорбанов изби рибата, сложи си прашки на лицето в ефир и... СНИМКИ



Когато човек пътува, си взима нещо за спомен. Моето хоби е да ходя по пазари и да си купувам шапка от всяко място, което съм посетил. Тази е от Амстердам - един много свободолюбив град. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия имунологът доц. Андрей Чорбанов от БАН, който се появи в студиото с каскет.

„Ще си призная, че в най-тежките си кошмари, не съм предполагал, че ще трябва да носим целогодишно и ежедневно маска“, каза той.

„Трябва да се знае, че понятията за дисциплина, ред и демокрация са много по-различни в Азия. Демокрацията там е относително понятие“, заяви доц. Чорбанов.





Чорбанов коментира думите на шефа на "Пирогов" проф. Балтов, че вирусът е дизайнерски:

"Ще посъветвам всички, които имат мнение по темата, да го запазят за близките си приятели. Когато обаче се говори официално пред широката аудитория. Факт е, че няма как да не останат следи от модификация, ако е направен от човек. На 99% е сигурно, че няма човешка намеса при създаването на вируса.

Никой не би пуснал вирус в своето си население, с цел да направи лошо на друго население", каза имунологът. 

Доц. Чорбанов се пошегува като показа "маската" си в студиото. Вместо истинска такава обаче, той си нахлупи женски прашки:






"Преди бях с едни по-тъмни, но сега съм сменил нюанса. Това предпазва много добре заради материята", пошегува се той, като междувременно на главата си постави прашки от дантела и сатен. 

"Добре е, като човек си слага маската, да има съспенс, тръпка и да се излезе от тривиалното", добави Рачев.
 





"Алкохолът убива всякакви вируси. В устата ни обаче има полезна микрофлора, която не е добре целенасочено да убиваме постоянно", после поде сериозно той. 





"Хигиена трябва да се спазва и да си мием ръцете, но постоянната дезинфекция през 5 минути, е вредна", категоричен е той.

По думите му до края на годината ще има прототип на българската ваксина срещу К-19. "Ние винаги се сравняваме с другите. Преди година бях на конгрес по ваксини в Банкок. Учените се състезават по положителен начин", каза той.

"Все още не е имало изпитания на ваксината ни. Това, че вървим малко по-назад, не значи, че сме по-неуспешни", категоричен е той.


Четете още:

🔴 38-годишна българка роди 15-ото си дете

🔴 Как да разберем дали страдаме от липса на витамин D  

🔴 Защо не трябва да оставяте мръсни чинии в кухнята и за една нощ





Източник: Блиц





Коментари

горе