Позна ли генерал Мутафчийски? Уви, да ГРАФИКИПозна ли генерал Мутафчийски, че ще се мре яко при неглижиране на мерките и болестта COVID-19 като цяло? Нека разгледаме графиките на безпристрастната статистика.

Какво показва сайтът на НСИ при сравнение на смъртността в България между тази и миналата година? До октомври генерално има равновесие на починалите българи въобще на седмична база.

През първата половина повечко са дори смъртните случаи за 2019 г, после тенденцията се обръща. Но с малки разлики от по 5-10 до 100-200 човека седмично.

От средата на октомври, белязан от бум на COVID-19, обаче разликата започва да става осезаема. През последната седмица на месеца (44 за годината) починалите през 2020 са с почти 600 повече!

През първата за ноември или 55-а за годината разликата вече преминава 1000 души седмично! 3179 починали българи през 2020 срещу 2152 сънародници за 2019 г. в седмица номер 55!

При липса на данни за друга сериозна болест, бедствие и т..н. обяснението за разликата е едно – COVID-19.

Ако сравнение между две години не е достатъчно, то нека разгледаме и графиката на смъртността по седмици за последните 5 години.

Настоящата година тръгва с най-ниски нива на починали българи на седмична база. И върви преплетено с другите отново до средата на октомври. 

Сами виждате, след това буквално се изстрелва нагоре и отчетливо откъсва с разлика абсолютно всички години от 2016-а насам. Обяснението? Оставяме го на вас.Източник: Марица

Следваща статия:
Доц. Чорбанов изби рибата, сложи си прашки на лицето в ефир и... СНИМКИ

Коментари

Видео на деня

горе