Дъщерята на Невена Коканова – осиновена  





Гените на киноиконата Невена Коканова не текат във вените на дъщеря ѝ Теодора Шарланджиева. 22 години след смъртта на актрисата става ясно, че нейната единствена наследничка не ѝ е биологично дете, а е била осиновена.





Невена и съпругът ѝ Любомир Шарланджиев не можели да имат дете поради здравословни причини от страна на актрисата. След множество отчаяни опити чудото за тях така и не се случвало, а това все повече обезверявало Коканова, която мечтаела да бъде майка с цената на всичко. Тя споделила за личната си драма с колежката си и близка приятелка Стоянка Мутафова, пред която разказала, че ежедневно се измъчвала от мисълта, че не може да има дете. Заради фокуса си върху това се депресирала, затваряла се в себе си, отказвала дори главни роли.





Именно Мутафова била първата, която ѝ подхвърлила идеята с Шарлето, както бе известен мъжът на Невена, да си осиновят дете. Първоначално тя се стъписала, защото не можела да си представи как ще реагира обществото, дали осиновеното им дете няма да има тежка съдба само заради известността на родителите си. Впоследствие обаче двамата решили все пак да отидат в провинциален дом за сираци, където всъщност видели красивата Теодора и я пожелали за свое дете. Двегодишното момиченце имало бадемови очи, които се въртели любопитно, гризяло кокетно вафличка, почесвало си нослето и навивало с пръстче къдриците си. Невена без колебание го грабнала. Когато детето поотраснало, започнали да умуват дали да ѝ разкрият, че е осиновена. В крайна сметка решили да изчакат, за да не я травмират през пубертета. Една вечер обаче осмокласничката се прибрала вкъщи и казала, че знае всичко. И че ги обича като родни баща и майка. Невена избухнала в сълзи и прегърнала дъщеря си. Мислела, че Теодора е научила от някого в училище, а се оказало, че доброжелателката е известна колежка на Невена.





Въпреки че от дете расте сред най-големите ни артисти, Теодора не избира театъра и киното за своя професия. Завършва икономическа специалност и дълго време работи като ковчежник на ДПС и е сред най-доверените хора на Ахмед Доган. Теодора има един син – Калоян, който се ражда след смъртта на своята баба и няма щастието да я познава лично, но знае и е гледал всичките ѝ роли в киното.





Дъщерята на Невена Коканова има свой бизнес, свързан с дърводобива. В годините тя се раздели с всички имоти на майка си. Понякога с внука на актрисата посещават вилата ѝ в габровското село Иглика, откупена от нейна почитателка. Там Невена изкарва последните си дни, преди да почине след дълга битка с рака.


Четете още:

🔴 Мистерия! Бургазлията, атакувал укpaинци с кирки, е женен за.. укpaинка / СНИМКА

🔴 Къща в най-зловещото село в Северозапада се продава за жълти стотинки на търг

🔴 Мариан Бачев шокира с признанието си на какво е станал свидетел на родното летище





Източник: Ретро





Коментари

горе