Обрат във времето! Проф. Рачев с шеметна прогноза за остатъка от юни



Днес и утре е върхът на синоптичната обстановка, а от неделя започва да отслабва, да се стабилизира атмосферната циркулация и в понеделник, вторник, след което от сряда, ни чака една много хубава и топла седмица, прогнозира в предаването "Тази сутрин" климатологът проф. Георги Рачев.





По думите му месец юни ще се окаже по-валежен от нормалното, а не по сух, каквито бяха прогнозите за него.

"Гърция практически ще отнесе по голямата част от валежа в  зависимост от това къде ще мине центъра на циклона. Градушки с голям интензитет не се очакват, защото температурите не са толкова високи", отбеляза още той.





Според климатолога от понеделник, със стабилизирането на атмосферата, ще вали пак след обедните часове. "От понеделник ще видим слънце, ще си грее до обед по шареничко, след което вече започва едно затопляне, така че от 18 и особено от следващата събота ни чака до към 25 градуса, топло и много слънчево време", каза проф. Рачев.





По думите му още от понеделник започват да затихват нещата в Източна и  Североизточна България, докато в Западна и Южна петък и събота ще са върхът на синоптичната обстановка, а след това ни очаква затопляне с по-високи температури.


Четете още:

🔴 Какво е забранено да се прави на Черешова Задушница

🔴 Посочиха 5 типа туристи по нашето море

🔴 Хакнаха най-големия нелегален сайт за пиратски торенти в България





Източник: Марица





Коментари

горе