Горд съм с теб, мамо, и много те обичам!Опасността от COVID-19 ни кара да настръхваме всеки ден.

Но в последните дни настръхваме и от нещо друго – солидарността и благодарността към медицинските екипи, които са на първа линия и се грижат за заразените.

Аплодисменти и цветя за хората в бели престилки валят всеки ден. Често обругавани във времето назад, днес лекарите доказаха, че са на висотата на своята професия.

Верни на Хипократовата клетва, дни и нощи те прекарват близо до своите пациенти... изпълнявайки своя дълг и в името на живота... Оставяйки на заден план семейство и роднини. Но усещат силната подкрепа на най-любимите им същества.

Публикуваме без редакторска намеса емоционалното изказване на един син, чиято майка е част от първия екип на ВМА, изправил се лице в лице с COVID-19:

„Това е моята майка. Повечето хора я познават като д-р Гинка Делиева. В момента тя се изправя лице в лице срещу опасността, наречена COVID 19. Докато всички хора се запасяват и междувременно с това пишат какви ли не глупости по социалните мрежи - тя рискува живота на собственото си семейство и приятели. Няма избор, такава й е работата. Аз съм изключително горд с нея, защото тя освен добър инфекционист, смея да твърдя, че е един от най-добрите детски специалисти. /Тя е скромна, няма да си го каже/. Освен това, работи на две места 24/7, за да може да поддържа един, нека го наречем "среден стандарт" на живот.

Но това е друга тема. Въпреки, че се е отдала на това да спасява детски (и не само) животи, тя винаги се е грижила и за своето семейство. Както е добър лекар, така е и домакиня, съпруга и майка. И докато е всичко това - тя не сваля усмивката от лицето си, дори и с този предпазен костюм срещу този вирус. Горд съм с теб, мамо, и много те обичам!”

А лекарите от катедрата по инфекциозни болести на ВМА благодарят на всички доброволци, които им помагат в безсънните нощи.Източник: dunavmost

Следваща статия:
Путин пуска всички жители на Русия в отпуска

Коментари

Видео на деня

горе