Ново двайсет: Слави, БСП и ДБ в коалиция за власт



Тайно се подготвяла коалиция между партията на Слави Трифонов, БСП и ДБ по пътя към властта. За това съобщи депутатът от "БСП за България" Красимир Янков.

"Дочувам, че някакви изявление има на тези около Нинова за разговори или възможност с “Демократична България”, което е абсурдно. Чувам по време на кампанията, че се е обяснявало, че със Слави Трифонов, с ДБ и с кой ли не БСП идва на власт. Но БСП, ако ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем. До този момент БСП нищо не предлага, нямаше дебат". Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от "БСП за България" Красимир Янков.





"53% са гласували за Корнелия Нинова, което значи, че тя не успя да консолидира партията. Преди 4 години Корнелия Нинова беше пак избрана с 53%. БСП е дисциплинирана партия, аз очаквах, че при едни нормални избори, които са гарантирано честни, не са опорочени, да участват всички членове на партията, за които има списъци", категоричен бе Янков.





Актьорите на Слави често се превъплъщаваха в образа на НКорнелия Нинова

По думите му голяма част от членовете на партията са отказали да участват в избора на председател на БСП.

"Ние с Валери Жаблянов призовахме тези, които са готови да ни подкрепят, да не участват в избора, защото се оказа, че няма да бъде отчетен по начина, по който се прави", каза депутатът.





Според него на изборите за лидер на БСП има много сигнали и жалби и начинът, по който е протекла кампанията и ясно са показали "какво се цели".

"Затова и се оттеглихме от кампанията с Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Останаха да се борят за гласовете на членовете на партията председател и заместник-председател - Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Те си остават екип, ето, и в момента Корнелия Нинова е председател, а заместникът й се казва Кирил Добрев - продължава, и междувременно през цялата кампания по този начин се подхождаше", продължи Янков.


Четете още:

🔴 Стъки подаде сигнал в ГДБОП срещу Арман Бабикян: Петнят ми името. Фалшиви герои. Фалшиво въстание. Искат Фалшива държава

🔴 Съдът върна в прокуратурата делото за катастрофата с Местан

🔴 Или 50 лева бонус за пенсионерите и през зимата, или преизчисление на част от пенсиите





Източник: Марица





Коментари

горе