Костадин Ангелов с важен призив към всички българи

Изключително сериозна е ситуацията в Шумен. Това каза пред журналисти в Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари. "Това, което ни притеснява много, е това, че една голяма част от хората продължават да не вярват за наличието на такъв проблем, да не вярват, че има такава инфекция и да продължават да ходят на масови събирания, въпреки че на територията на Област Шумен те са забранени със заповед.

Има все още места, на които не могат да бъдат контролирани, тъй като са частни събирания и в резултат на тях пациентите стават все повече и повече“, допълни той.

Министърът обясни, че друго притеснително е това, че хората масово пият антибиотици и се самолекуват, без да имат нужда от това.

"В един прекрасен момент, когато този пациент стигне до леченото заведения няма с какъв друг антибиотик да бъде лекуван, тъй като капацитетът вече е изчерпан от употреба на медикаменти в доболничната помощ, които не са изписани от лекар, а е започнал самолечение на своя глава. Хора, спрете да използвате антибиотици или други препарати като лечение.

Те няма да ви помогнат. Резултатите за българското общество след години ще бъдат сериозни и ще има тежки последици", обясни Ангелов.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Пловдивският бизнесмен Христо Данов почина разорен и забравен от всички

Коментари

Видео на деня

горе