Здравният министър гневен на шефа на ОбС Сандански, ваксинирал се преди медиците





Николай Шаламандов и неколцина общински съветници се ваксинираха преди всички останали

Редът на ваксинация в Община Сандански е нарушен. Това обяви току-що чрез профила си във фейсбук здравният министър проф.Костадин Ангелов. Припомняме, че вчера стана ясно, че председателят на ОбС Николай Шаламандов и няколко общински съветницити са се ваксинирали преди медиците на първа линия. Самите те се похвалиха, публикувайки клип в социалните мрежи, с което разпалиха недоволството сред обществото, тъй като хиляди чакат да им дойде реда.






"В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански. За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре - 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции. Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават", гневен бе проф.Костадин Ангелов.






От РЗИ-Благоевград коментираха, че това е нарушение и че ръководството на болницата е трябвало да им върне остатъка от ваксини, тъй като в областта имало медици, които се нуждаели от тях. Според самия Шаламандов обаче той се ваксинирал, тъй като имало останали ваксини, които щели да "станат зян", ако не се използват.

В местни сайтове е споменато, че съпругата на Шаламандов е била с коронавирус преди Коледа.






През лятото той провокира нов скандал около себе си, публикувайки снимки от почивкатта си в Несебър. Типично по български, мязащ по скоро на Бай Ганьо, отколкото на политик, Шаламандов тогава не пропуска възможност да отбележи във фейсбук какво яде и пие, както и да качва разнородни снимки в профила си. „Божков трябва с мен да се мери, не аз с него”, написал той по фотоса, на който гордо позира с пура и фрапе в ръка на плажа.


Четете още:

🔴 Самолетните билети поскъпнаха драстично

🔴 Гойко Митич лекува Искра Радева с кисело мляко / СНИМКИ И ВИДЕО

🔴 Ще си оближете пръстите на закуска с вкусни добруджанки





Източник: flagman





Коментари

горе