Предложение: Mерките да бъдат удължени

"Действието на ваксините на "Пфайзър/Бионтех" и "Модерна" се основава на един и същи принцип. Има разлика в съхранението и извличането на дозите. Всеки, който иска да научи повече може да го направи на сайта на Министерството на здравеопазването, там са публикувани данните за ваксините", каза пред бТВ представителят на Европейската агенция по лекарствата за България проф. Илко Гетов.

"Мерките трябва да останат поне до края на февруари, когато ще са ваксинирани повече хора от първа линия и възрастни хора. Виждаме, че мерките дават добри резултати. Не би следвало те да се разпускат поне докато не започне масовото ваксиниране на хора. Трябва да издържим още малко", призова той.

Проф. Гетов обясни, че ваксиниран човек може да се движи спокойно в ковид-среда след поставянето на втората доза, тоест в срок от около месец и половина от първата доза.

Той определи ваксинирането на общинските съветници от Сандански като нарушаване на ваксинационния план в Сандански и добави, че самият той още не е ваксиниран.

"Мисля, че там има достатъчно учители, достатъчно възрастни хора, които биха могли да поемат тези дози", каза още той.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Лили цака пенсионери с билети по 200 лева  

Коментари

Видео на деня

горе