С помощта на този трик орхидеята ще цъфти постоянно



Едва ли има домакиня, която не би желала да се наслади на изящните цветове на орхидеята възможно най-дълго. И разбира се, не всяка успява да постигне това.





Но ако сте наясно с някои тайни на поливането на орхидеята, тя ще ви радва постоянно с красивите си цветове.

1. Качество и температура на водата

На първо място, не забравяйте, че е важно каква вода използвате за поливането на растението. Ако тя е от чешмата, тогава не се учудвайте от лошия вид на цветето ви.  Тази вода е наситена с вещества, които не се отразяват добре на орхидеята.

Най-добре е да използвате бутилирана вода. Разтопен сняг и дъжд също са подходящи.

Важно е да запомните, че температурата на водата също има значение. За да се радвате на дългия цъфтеж на орхидеята, си струва да "затоплите" водата, с която я поливате, поне до стайна температура.





2. Янтарна киселина

Тези евтини хапчета вършат чудеса с орхидеята. Янтарната киселина е истинска еликсир за кореновата система на растението.

Нуждаете се от много малко количество - един грам прах ще бъде достатъчен за литър вода. Разтворете лекарството във водата.

След това тази течност се използва за поливане на орхидеята.





3. Борна киселина

Ако искате орхидеята да цъфти, тогава трябва да използвате този трик. Важно уточнение е, че може да подхраните растението с борна киселина точно до появата на пъпките, но не и след това.

Схемата е същата като при янтарната киселина - 1 грам от киселината на 1 литър вода. Поливайте периодично цветето с тази течност.


Четете още:

🔴 Напитката, която изгаря най-опасните мазнини по време на сън

🔴 Ново 20: Зеленият сертификат валиден само след бустерна ваксина

🔴 Потресаващо: Герой от трагедията спасил шестима, но не и сина си





Източник: Актуално





Коментари

горе