Не на всяка жена е писано да бъде майка и любима



Приятелката ми Валя винаги е обожавала свободата и живееше така, както намери за добре. Избягваше да завързва сериозни отношения и не дай Боже, ако някой мъж се привържеше прекалено към нея, тя веднага намираше начин да го отдалечи от себе си. Един от тези мъже беше Павел. Двамата с Валя се познаваха още от детството и той отдавна копнееше за чаровната ми приятелка. От време на време й говореше за чувствата си, но тя само се смееше. След един пореден флирт, Валя реши все пак да му даде шанс и те започнаха да се срещат. Павел обожаваше любимата си и всеки път си затваряше очите пред изневерите й. За да й докаже любовта си, той дори й купи кола. Веднъж, когато Павел се прибрал от работа, намерил на масата бележка, на която кратко пишело: "Прости ми и не ме търси повече!" Въпреки това той обиколи всички приятели и роднини, но никой не знаеше къде е тя. Измина една година. Една нощ някой позвънил на вратата му.

На прага стояла Валя, а в ръцете си държала бебе. Павел бил толкова изненадан, че дори не се сетил да я покани да влезе. Но колкото странна била неочакваната й поява, още по-странни били думите й, че детето е негов син. В интерес на истината, той винаги си беше мечтал да има син. Валя не му обяснила защо го напусна преди година, а и той не я попитал. Още на другия ден Павел купил всичко необходимо за бебето, а по-късно официално му даде името си. За съжаление семейната идилия не издържа дълго. Шест месеца след като се завърна, Валя отишла до магазина и повече не се прибрала. Изпратила му само съобщение да се грижи добре за сина й, и се впуснала в поредната любовна авантюра. Оттогава изминаха 10 години. Павел се оказа отличен баща: бързо се научи да сменя пелени и да готви каши за момчето.

Когато детето порасна, той го научи да обича спорта, а през уикендите го водеше на риболов. През цялото това време, Павел не погледна към друга жена. В сърцето му съществуваше само Валя. Следващото появяване на възлюбената му беше толкова внезапно, както и изчезването й. Без излишно предисловие, тя нахлула в апартамента и заявила, че иска да вземе сина си. Наскоро се омъжила за богат човек и сега можела да осигури на детето си най-доброто. Разбира се, Павел не й дал сина си. Дълги години той обичаше Валя и се надяваше, че някой ден ще се върне при него. Но в онзи момент, докато я слушал, внезапно установил, че сърцето му е изстинало за нея. От голямата любов не беше останала дори и капка. Няколко месеца по-късно съдът му присъди родителските права. Валя отново изчезна и повече не потърси сина си. Година след това Павел се запозна с Мария, която днес е негова съпруга. Двамата са щастливи, а наскоро жена му го надари с красива дъщеря.


Четете още:

🔴 Тежък инцидент с мъжа на убитата Виктория - телевизионният бос 3 дни в кома след падане от покрив

🔴 Издадоха сертификат вместо шофьорска книжка на българин, живеещ в чужбина

🔴 Сексзверове бродят за красавици





Източник: lichna-drama





Коментари

горе