Радеви пируват с гурме пържоли насред кризата / СНИМКА





Румен и Десислава Радеви се отдават на романтика в закътан, но луксозен ресторант в Зона Б-5 в столицата. Президентът и съпругата му били редовни клиенти на елитно заведение, където вечеряли необезпокоявано. Същият ресторант предпочитали и за семейните си празненства и поводи, където черпели най-близките си хора.





Очевидно държавният глава и първата дама държат на изисканото меню и макар преди време Деси Радева да бе казала публично, че любимото ястие на мъжа ѝ бил бобът, в менюто на елитното заведение такъв не се предлага. За сметка на това една порция скариди от 150 грама е 17 лева, филето от сьомга и стекът от риба тон – 30 лева, а телешката пържола – 36 лева. За една вечеря Радеви пръскали средства, с каквито всеки средностатистически български пенсионер би напълнил хладилника си за целия месец. ВИП двойката се радвала и на специално отношение от персонала, за които било чест да ги обслужват. От своя страна Румен и Деси не им отказвали снимки за спомен. На една от тях се вижда, че първата дама се е издокарала за уединена вечеря със съпруга си там с ефирна рокля, обувки на висок ток и прическа.





В същото време във вила „Калина“ в резиденция „Бояна“, където семейство Радеви вече втори мандат живеят, разполагат с личен готвач, който да ги храни. Заплатата му се плаща от държавната хазна и той е на разположение на президента и жена му непрекъснато. Същият шеф е готвил и на предишните държавни глави, които живееха в резиденцията със семействата си, като имал впечатления с какво всеки един от тях обичал да се храни. Георги Първанов си падал по дивеча, Петър Стоянов обожавал филе вретено, а Желю Желев само българска традиционна кухня.





Малцина знаят, че първата дама Десислава всъщност е завършила готварско училище в Камено, след като била изключена от Английската гимназия в Бургас. Самата тя, докато все още бе активна в медийното пространство, се хвалеше, че приготвяла фамозни тиквички, чушки бюрек, спагети, с които гощавала децата, когато ги посещавала. В последно време обаче явно кулинарията не е приоритет на президентшата, която не запълва многото си свободно време с домакинстване, а с личностно развитие и духовни практики, и предпочита да се храни в ресторанти.






Четете още:

🔴 Ето защо се кисне черният дроб в прясно мляко - добавете тази съставка и ще стане чуден!

🔴 Гала се хвана за главата! Зрители се изгавриха брутално с Банда Банда, сравниха я с мъж / СНИМКА

🔴 Сашо Кадиев и Деси без думи! Напечено стана в "Преди обед" по bTV / СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе