Земетресение в Нова телевизия: Падат главиСмяната на шефа на Нова телевизия е дошла като гръм от ясно небе за екипа, като тя не бе съобщена от местното ръководство на Нова броудкастинг груп, а дойде от сръбски пиар на компанията собственик - "Юнайтед медия".

Макар че в съобщението се посочваше смяна на генералния директор Стефана Здравкова, с нея си тръгва също шефът на новините Илия Дафов, предаде OFFNews. 

Засега всички ръководни кадри в телевизията предпочитат да запазят мълчание, много от тях след новината вчера бяха с изключени телефони.

За днес е насрочена среща, от която се очаква повече яснота.

Главен изпълнителен директор на медийната група, както бе съобщено вчера, отново става Дирк Гергенс, който управляваше и до 2022 г.

Преди да оглави Нова телевизия, Здравкова пък ръководеше сайтовете от групата "Нетинфо", част от Нова броудкастинг груп (НБГ).

Официално НБГ е собственост на международната компания "Юнайтед медия". Неин основател в сръбският бизнесмен Драган Шолак.

Новината за смяната на ключови хора в Нова телевизия идва, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри придобиването на "Булсатком" от "Виваком". "Виваком" също е собственост на "Юнайтед медия".


Четете още:

🔴 Сиромахов: Вече трети сезон това предаване върви без нито един зрител! Да им се чудиш на акъла на bTV защо продължават

🔴 Голяма излагация на Ники Кънчев в "Стани богат" по БТВ

🔴 "Ергенът" започна! Големи джуки, едри задни части с целулит и ЗАПЛАХИ ЗА БОЙ в новия сезон

Източник: Petel

Коментари

горе