Вижте кой плод ще ви предпази от грип тази зима



Кивито се нарича от източните народи “плод на здравето”, поради сравнително високото съдържание на витамини, пише bbteam. Някои го наричат "витаминна бомба", а причината за това се крие в съдържанието на различни ценни вещества под кората на зеления плод - захари, органични киселини, пектин, фитонциди, витамин Р и най-вече - витамин С.

Резултат с изображение за киви ползи

Кивито е изключително богато на витамин С – съдържа повече от всеки друг цитрусов плод и 8-10 пъти повече от съдържащото се в лимона количество. Не бива да се отминава и съдържанието в него на калий, калций, целулоза, натрий, магнезий и желязо. Всичко изброено дотук предполага лечебни качества. Препоръчва се при изтощение и слабост, след прекарани тежки инфекциозни заболявания, при физическо и умствено претоварване, при проблеми с храносмилането и лениви черва./Пик бг

Особено полезен е сокът като профилактично средство за повишаване на защитните сили на организма към простудни заболявания и инфекции. Ето защо приемането му е много подходящо през зимните месеци, когато организмът отслабва като цяло. Кивито помага при много болести, свързани с кръвотечения, заразни заболявания, простуда, грип, пневмония, анемии, инфекции.

Плодът е много подходящ за хора, претърпели операции, при които раните трудно зарастват или пък са с тежки фрактури на костите. Благодарение на способността си да "изгаря" мастните натрупвания в артериите и по този начин да снижава риска от образуването на тромби, кивито може да допринесе много в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

Благодарение на високото съдържание на витамин С и ценния си минерален състав, кивито е мощен имуностимулатор, силен антиоксидант, ензимен кофактор, необходим за протичането на нормалните метаболитни функции в организма, с р


Четете още:

🔴 Родата на бабаита от метрото в Берлин се заключи в дома си във Варна

🔴 ЕСТЕСТВЕНИ СРЕДСТВА С АНТИБИОТИЧНО ДЕЙСТВИЕ

🔴 КАНЕЛА, ДЖИНДЖИФИЛ И МЕД - ЗАЕДНО В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ





Източник: Petel





Коментари

горе