КАНЕЛА, ДЖИНДЖИФИЛ И МЕД - ЗАЕДНО В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ



На канелата се гледа преди всичко като на ароматна добавка за различни вкуснотии. Но тази подправка намира широко приложение и в народната медицина. Освен това, чаят с канела отдавна е признат в страните от Изтока като отличен еликсир, помагащ в лечението на редица заболявания и за възвръщането на стройната фигура на арабските жени.

Канелата, както и повечето подправки, е способна да активизира процеса на изгарянето на мазнини, тъй като в нея се съдържат вещества, които понижават нивото на глюкозата в кръвта. Това свойство на канелата се използва широко при лечение на диабет: 1/2 ч. л. от нея се прибавя към чая, изпива се на гладно - такава напитка може да нормализира кръвната захар за цял ден. Трябва да се знае обаче, че канелата не е в състояние да неутрализира захарите и мазнините, които се приемат заедно с нея. 

Базирайки се на факти, лекари стигат до извода, че канелата в комбинация с мед е отлично средство за нормализиране на обмяната на веществата, което в крайна сметка води до отслабване. Действието на този "тандем" се обяснява с мощните му антипаразитни свойства. При отстраняването на паразитите, освободилият се от токсините организъм бързо се нормализира и човек намира идеалното тегло за себе си. 

Как да си направим чай от мед и канела? 

За приготвянето на напитката е необходимо да смесите 2 части мед и 1 част канела. Канелата (на прах) се залива с вряща вода и се оставя половин час покрита с кърпа.

На литър вряща вода се слагат 2 с. л. мед и 1 с. л. канела. След като канелата изстине, се прибавя мед и се оставя за 1 нощ в хладилник. Най-добре е да си приготвяте по около литър от напитката и да пиете по половин чаша сутрин на гладно и вечер преди сън. Трябва да знаете, че отслабването ще продължи, докато организмът не се избави от всичко, което му пречи да работи нормално: гъбички, паразити, шлаки и токсини. 

Уникални свойства притежава чаят, направен от канела и джинджифил. Последният е силно лечебно средство с изразени бактерицидни, противоглистни, холеритични и други свойства. При добавянето му в храната се увеличава секреторната функция на стомаха, благодарение на което храната се усвоява, без да се натрупват мазнини "в запас". Джинджифилът понижава нивото на холестерол в кръвта и оказва леко слабително действие. Затова употребата му като средство за отслабване е повече от оправдана.

Канелата и джинджифила се използват в борбата с излишните килограми под формата на чай, в който двете подправки се допълват взаимно.

Такава напитка се прави по следния начин:

Вземете чаша обезмаслен кефир, прибавете 1/2 ч. л. джинджифил и канела, щипка червен пипер. Изпийте сместа на гладно. Точно такава комбинация осигурява най-добър ефект за изгаряне на мазнини. Не трябва да заменяте кефира с вода, защото в този случай той предпазва стомаха от раздразнение. 

За тези, които обичат да закусват с нещо сладичко, имаме изключително предложение, което засища и помага за отслабване: просто трябва да смесят мед и канела в съотношение 2:1 и със сместа да намажат филия пълнозърнест хляб. И вкусно, и полезно!

Бъдете здрави и красиви!

Още по темата:


Четете още:

🔴 ПРЕМАХНЕТЕ ЕЧЕМИКА ОТ ОКОТО СЪС СУРОВ КАРТОФ

🔴 Спите ли с чорапи? Вижте какво разкрива това за вас

🔴 Вълнен конец около китката - Не е само поверие! Има си здравословно обяснение и то много логично!





Източник: Фрамар





Коментари

горе