За поредна година балканските кулинарно изкуство и фолклор ще се срещнат на Балканска скариада 2017 в Златоград



​Балканска скариада е инициативата на Етнографски ареален комплекс „Златоград“, която тази есен ще се проведе на 21 октомври (събота) за девета поредна година в родопския град. Събитието ще стане повод за „среща“ на кулинарията и фолклора от различните части на Балканите. Освен български музиканти, жителите и гостите на Златоград ще имат възможността да се запознаят и с музиката на гръцки бузукари.

По случай провеждането на Балканска скариада 2017 организаторите са подготвили оферти за туристически пакети с нощувки в етнографския комплекс за всички свои български и чуждестранни гости.

Етнографският ареален комплекс Златоград съществува от 2001 година, когато е открит със съдействието на Община Златоград. Комплексът е първият и единственият в България към момента частен етнографски ареален комплекс. Той обединява много и различни обекти, които създават у посетителите представа за това как е изглеждал градът в Родопите преди повече от век.

През 2006 година етнографският комплекс в Златоград е обявен за “Най-добър уникален етнографски комплекс в България за 2005 година”. 


Четете още:

🔴 Момчил юнак – защитникът на Родопите

🔴 Най-богатият българин е млад математик, който е създал уникално…

🔴 Мамо, ние бедни ли сме?





Източник: Родопчани





Коментари

горе