Мерките в момента са грешка, след грешка, след грешка!





Неадекватни и опасни. Така можем да обобщим грешките, които се прилагат в момента в страната.

Вместо да спрат разпространението на заразата, по всяка вероятност те ще я ускорят.

1. Издадената вчера забрана младите да не пазаруват сутрин доведе до обратен ефект: Струпване на възрастни хора пред магазините тази сутрин.






2. Днес се предизвика едно излишно натоварено пътуване, за да се вадят служебни бележки. Това можеше да се избегне, ако бе изискано от вторник нататък.

3. На КПП-тата се получава струпване на хора, а полицаите пипат документи на всевъзможни хора, после им ги връщат и т.н. Един от пътуващите да е бил заразен, вирусът ще попадне на ръцете на полицаите, а от там и на всеки документ, който полицаите проверят. Има ли как по-бързо да разпространим вируса?






4. В момента се получава струпване в кметствата, за да се вадят удостоверения за временно местожителство, защото има хиляди които работят и по постоянен адрес са в областните градове, но живеят в покрайнините.

Разбира се всичко това се направи заради изключително недисциплинираното поведение на българските граждани от последените дни.






Факт е обаче, че там където е преборена пандемията, където е пресечена в зародиш, подходът е съвсем друг - с масово тестване и изолиране на заразените, а не на цялото население и убиване на икономиката.

Така се пребориха в Южна Корея, така се пребориха и в едно италианско градче, което е в провинцията с епидемията.

"Мерките" които се взимат в момента в България по всяка вероятност няма да сработят и ще предизвикат още по-голям взрив на епидемията.


Четете още:

🔴 Ето вариант на служебна бележка от работодател при неотложно пътуване

🔴 Важното е, че за депутатите има, за хората и медиците ...

🔴 Важна новина за всички с кредити към банки





Източник: plovdiv24





Коментари

горе