Влизаме в Гърция само с отрицателен тест



От 14 юли сутринта всички желаещи да влязат в Гърция през граничния пункт „Промахон“ трябва да имат негативен тест за COVID-19, направен 72 часа преди пътуването. Това е една от допълнителните мерки, взети по време на заседанието на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис с ресорните министри, съобщи МИА.





Правителственият говорител Стелиос Пецас обяви трите решения, приети по време на заседанието, които се отнасят както до гостите, така и до гражданите на Гърция.





Лицата, които влизат през граничния пункт „Промахон“, от 06:00 ч. сутринта на 14 юли 2020 г. са длъжни да покажат негативни резултати от молекулярен тест (ПиСиАр) за коронавирус, направен 72 часа преди пътуването.

Остава в сила задължението за попълване на „Passenger Locator Form (PLF)“, като минималното време за попълването му преди пристигането в Гърция се ограничава до 24 часа.





Третата мярка се отнася до контрола на спазването на мерките във вътрешността на страната – десетки инспекционни групи предстои да направят повече от 300 проверки на територията на цяла Гърция. 


Четете още:

🔴 Известна пловдивчанка от приказно място в Гърция: Цените са наполовина, супер е! ВИДЕО

🔴 Забраниха достъпа по море до "сараите на Доган"

🔴 9 дестинации в България, които задължително трябва да посетите с децата си





Източник: Марица





Коментари

горе