Историята на Данаил смая всички! Добър човек го прибра от пътя за Боровец



"Това е Данаил на 14 г. от Самоков. Днес го взехме на стоп, беше тръгнал към Боровец, за да си търси работа. Живее сам с баба си и сестра си, родителите са му починали. От два дена цялото му семейство не се бяха хранили.". Това написа потребител в социалната мрежа Facebook. 





Мъжът, който е от Перник, но живее в София, срещнал момчето по пътя за планинския курорт. По думите му, Данаил, баба му и сестра му получават социални помощи, които им стигат за първите две седмици на месеца.

"Ако някой може да му помогне допълнително, моля да каже", призовава мъжът. 

Историята на момчето трогна стотици хора, които изразиха готовност да му помогнат.





Малко по-късно обаче стана ясно, че историята, с която мъжът от Перник е започнал днес, не е точно така, както изглежда. 

 

Каква е истината? 

Пътят Боровец - Самоков. Малко момче маха за стоп. Качва се в колата и казва, че името му е Данаил и майка му и баща му са загинали в катастрофа преди две години. За него и малката му сестричка се грижела баба им. Като често се случвало да гладуват.





Оказва се, че малкият стопаджия разказва историята си и на други пътуващи. Баба му Недялка обаче опровергава историята с катастрофата. Казва, че бащата на Дани е жив и работи в Германия. Майка му е починала преди 3 години.

"Той на мене ми казва така "трябва да лъжем, да ми дадат пари". Аз му казвам не, Дани, не е хубаво така! Ама хората, дават му, не го оставят", сподели бабата на Дани пред България он ер. 





Данаил два пъти повтаря 7 клас. Директорът казва, че отдавна знае за проблемите с момчето и многократно е сигнализирал Агенцията за закрила на детето и полицията по случая.

От районната прокуратура не могат да образуват производство, защото няма данни детето да е просещо. Социалните работници ще продължат да наблюдават Данаил. Той има все по-малко отсъствия от училище. 


Четете още:

🔴 Красивата Евгения загина при катастрофа с тир СНИМКИ

🔴 4 месеца без поклонение пред Вълчо Камарашев

🔴 Актьорът Пламен Манасиев пипна СОVID-19





Източник: glas





Коментари

горе