Ето кой влиза в партията на Цветан Цветанов

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата си партия "Републиканци за България“.

В състава на 89-членния инициативен комитет, който днес взе решение да учреди новата партия, влизат бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които добиха популярност като собственици на телевизия Би Ай Ти, обяви Цветанов.

Той позиционира проекта си в център-дясно, обяви за приоритет евроатлантическата посока на развитие на страната и увери, че новата партия няма да е лидерска, няма да е концентрирана около един човек, "както е било досега в политическите проекти в България“.

"Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката“, заяви Цветан Цветанов.

В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се посочва, че "сега България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие“ и се призовава за "спиране на противопоставянето и търсене на диалогичност“.

Учредяването на партията е предвидено за следващата седмица – на 27 септември.

В партията влизат още координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, братята Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на телевизия BiT и имат бизнес в САЩ, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, бившият кмет на Банско Георги Икономов, криминалният психолог Тодор Тодоров.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Бременната Николета Маданска показа коремче, Венелин си трае СНИМКА

Коментари

Видео на деня

горе