8-годишният внук на ромския лидер Тома Томов е убит с пушка, има задържан



Според воденото под надзора на врачанската окръжна прокуратура разследване не се изключва версията загиналото в Мездра 8-годишно момче да е било убито по невнимание с огнестрелно оръжие. Това съобщи на брифинг във Враца окръжният прокурор Владимир Сираков. Работи се и по версията детето да е починало след игра с пиратки, но окончателното заключение ще бъде направено едва след като приключи аутопсията, съобщи още Сираков.





Разследването установило, че 8-годишният внук на ексдепутата Тома Томов Тома Бориславов отишъл да си играе в къщата на свой съученик на съседна улица. Именно там, в дома на Димитър Й., известен в Мездра като Митко Бирата, се случил трагичния инцидент.





Според запознати 8-годишният син на Митко взел законна ловна пушка на баща си и с нея произвел изстрел, който повалил съученика му. Бащата е задържан в ареста на полицията в Мездра, срещу него е повдигнато обвинение за съхраняването на огнестрелно оръжие не по надлежния ред, съобщи шефът на ОД на МВРВ във Враца Янко Янколов.

При извършен оглед на имота, обитаван от Димитър Й., са били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке е била намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка имало няколко кутии с ловни патрони.

Назначени са вече няколко експертизи по случая, а днес предстои да бъдат разпитани свидетели на инцидента.





По случая се работи под наздора на Софийската апелативна прокуратура и се очаква до края на деня да бъде предоставено окончателното заключение на патоанатомите за смъртта на момчето. От апелативната прокуратура по-късно съобщиха, че се води разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси – престъпление по чл. 338, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Загиналото дете е намерено по слипове и без мартонки според баба му.


Четете още:

🔴 Доц. Кунчев с изключително остра критика срещу Мангъров и Чорбанов

🔴 Тъжна Коледа в семейството на Сашо Кадиев: Жена му погреба брат си

🔴 Кунчев предупреди: Ваксинираните задължително трябва да се пазят





Източник: 24 часа





Коментари

горе