Илачите на баба Ванга против кашлица  





Кашлицата е едно от най-честите оплаквания, които имаме. За съжаление, не само е сериозна, но и доста упорита. Понякога продължава с месеци и каквито и сиропи да вземаме, няма отърваване. Баба Ванга е завещала цял списък с рецепти при кашлица, които се приготвят само с български продукти.





При силна кашлица ви трябват: 4 ореха (с черупките), 1 с. л. цвят от бъз, 1 с. л. мед, 1/2 л вода. Продуктите се сваряват в посоченото количество вода. Сместа се прецежда. Болният трябва да приема от прецедения сок по 1 с. л. 3 пъти дневно. Друг съвет, който дава баба Ванга за лечение на силна кашлица, е чай от ленено семе. Да се приема всеки ден поне една седмица. При хронична кашлица тя изпращала хората да търсят дърво, на което расте бяла череша.





Съберете от него парче смола, голямо колкото орех. Сварете го в 1 литър вода. После прецедете водата. Към прецедената течност се добавят 200 г мед, 3 зърна карамфил и една щипка исиод (корени от джинджифил, продава се в аптеката). От това лекарство се пие сутрин и вечер на гладно по 1 с. л. Против кашлица при пушачи ви трябват няколко коренчета от слез. Сварете ги в 1/2 л прясно мляко 10-15 минути. От тази смес се пие по 1 к. ч. 2-3 пъти дневно.


Четете още:

🔴 Ясновидецът Божидар Караджов: Слави ще се бори за втора политическа сила

🔴 Заради фалит - ГО падна значително

🔴 Захари Бахаров отказал на Божков. Беглецът с 19 обвинения го калесвал за лице на олигархичната му партия





Източник: Ретро





Коментари

горе