4 български народни песни, които станаха световноизвестни4. „Притури се планината“

Наскоро стана ясно, че дъбстеп версия на известната ни песен е включена в продължението на холивудския хит „Step up: Революция“. До изпълнението на Стефка Съботинова в саундтрака на филма се нареждат песни на актуални в момента изпълнители като Джъстин Бийбър, Джей Ло, Тимбаленд, Фърги, Питбул.

3. „Излел е Дельо Хайдутин“

Вечният запис на Валя Балканска на песента от сърцето на Родопите отдавна лети из необятната космическа шир. Необятна като красотата на българския фолклор.

2. „Зайди, зайди, ясно слънце“

Мотиви от уникалната народна песен са използвани в „Message For The Queen“, част от саундтрака на пира на компютърната графика „300“. През 2007 година след международна полемика композиторът на продукцията Тайлър Бейтс призна, че е композирал произведението си на базата на „Зайди, зайди, ясно слънце“.

1. „Пиленце пее“

Семпъл от тази доскоро не много известна наша песен в изпълнение на „Мистерия на българските гласове“ и комбинирана с модерен ритъм, направи Джейсън Дeруло и хитът му ‘“Breathing“ адски популярни. „Трудно беше двете неща да се комбинират, но мисля, че много хора ще се почувстват свързани с парчето. Песента е много лична. Текстът е съкровено дълбок и емоционален. Ритъмът те кара да танцуваш“, споделя симпатягата, който ни даде още един повод да се гордеем, че сме българи.Източник: webmiastoto

Следваща статия:
Една година без Желю Желев

Коментари

Видео на деня

горе