1 чаша на ден за 1 седмица: измита токсините от черния дроб и жлъчката! На всичкото отгоре е вкусно!

Български хор записа песен за Нюйоркската филхармонияСмесен хор "Гергана" е дело на ентусиазирани родители, учители и възпитаници на Български детски хор и училище "Гергана", първото българско училище е Ню Йорк. Създаден в 2013 г. като мъжки хор и прераснал в смесен от следващата година, той се изявява във всички концерти на училището заедно с детските му сценични формации - хорове, театър и танци. Често възрастни и деца пеят заедно на сцената.
Това не остава незабелязано от специалистите за връзки с обществеността на Нюйоркската филхармония, която сега чества 175-тата си годишнина. Инициативата "Новият свят" на филхармониците цели привличането на изявени любителски музикални групи от Ню Йорк да изпълнят в различни аранжименти хоровата песен "Към дома" (Goin' Home) по известната тема на А. Дворжак от симфонията "Из Новия свят" с текст и аранжимент от американския композитор У. Фишър. Песента е в емоционален госпъл стил, наситена с мистична духовност, което я прави идеална за възрастен, а не за детски хор.
Главният диригент на Нюйоркската филхармония Алан Гилбърт, който приключва мандата си този сезон, поздрави хористите от "Гергана" за сътрудничеството им, което включва не само запис на песента, но и безплатно посещение на репетициите на оркестъра от деца и родители и участие в бъдещи съвместни проекти. Това стана на генералната репетиция за откриването на сезона в "Дейвид Гефен Хол" (бившият "Ейвъри Фишър Хол") на Линкълн сентър през септември м.г.

Записът на песента, направен на 4 февруари в Постоянното представителство на България при ООН в Ню Йорк, вече може да се види на специална страница на сайта на филхармонията:
http://www.newworldinitiative.com/the-bulgarian-childrens-chorus/
Над проекта работиха диригентът и художествен ръководител на хора Красимира Иванчева, вокалният педагог и оперна прима Стефка Евстатиева, която изпълни и соловата сопранова партия в записа, младата  многообещаваща пианистка Лора Ал-Ахмад, коодинаторът на проекта и училищен ръководител на “Гергана”- Ню Йорк Нели Хаджийска и близо 30 хористи, всички непрофесионални музиканти с изключение на даровития млад пианист Георги Леков, включил се в помощ на тенорите.

Николай Николов
за в. „България СЕГА“

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: България сега

Следваща статия:
Българка в Цирк дьо Солей

Коментари

Видео на деня

горе