Несправедливата съдба на един велик актьор: Ето как живее Капитан Петко Войвода днес!



Капитан Петко Войвода остана незабравима легенда, с която свързват неотлъчно големия Васил Михайлов!

Актьорът, който остана в сърцата на българите с историческия сериал за един славен хайдутин. Това е Васил Михайлов, когото повечето хора разпознават предимно като Капитан Петко Войвода.

Днешната сурова действителност обаче е неприемлива и непоносима. А тя е, че Васко тъне в мизерия и едва успява да преживява.

Актьорът е бил видян от репортери на „Уикенд“ пред една бакалия в столицата. Там той си е взел най-евтиния бургер, който хапнал набързо.

По дрехите на Васил Михайлов си е личало, че не разполага с много пари. Те са били чисти и поддържани, но доста стари.

Очевидно било, че великият актьор не живее по-различен живот от този на милиони  български пенсионери. Той се издържа само с пенсията си, която е малко под 300 лв.

Разбира се, тези пари са крайно недостатъчни и затова Васил се принуждава да живее изключително оскъдно. На стари години мизерства, което се случва с почти всеки българин в момента.

Васил Михайлов е истински герой и в българския театър. На сцената е активен до 2003 г. След това продължава само в киното. Последният филм с негово участие е от преди 2 години.

Към днешна дата обаче прочутият като Капитан Петко Войвода мъж не получава никакви предложения. Затова трябва да си брои стотинките и да преценява какво да си купува и какво не.

Днес достолепният актьор е вече на 79 г. Вероятно и здравето му не му позволява да работи така активно, както го е правил през целия си живот. Това обаче не отнема мястото му на легенда на родния театър и кино, както и живият огън в сърцата на зрителите, който запали със сериала Капитан Петко Войвода.

Прожекциите на „Капитан Петко Войвода“ се оказаха най-щастливият период в кариерата на актьора. Тази роля го остави завинаги в паметта на българския зрител.

„За мен беше чест да бъда част от всичко това. Надявам се, че оставихме у хората силни патриотични чувства.“ – беше казал преди години, след края на сериала, Васил Михайлов.


Четете още:

🔴 Познавам българи, които си заминаха, защото искат да им се плаща за осем часа, а да работят четири

🔴 "Моята обич със шепи раздавам, чуждата мъка събирам…"

🔴 ЗА ПРИМЕР! Млад българин организира кръшно българско ХОРО в Атина (ВИДЕО)





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе