Историята на Стоян и Анна. Или за La Crème Café в Холивуд



44

„България е европейска страна, граничи с Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Черно море. С красиви плажове и планини, това е голяма туристическа дестинация, което привлича най-добрите професионалисти в тази сфера“пише изданието Мelroseavela, в статия за българското La Crème Café в Холивуд и неговите собственици. И продължава: „Stoian „Stoli“ Genoff, съсобственик на La Crème Café, продължава семейна традиция. Баща му е собственик на ресторант в България, в който всички в семейството са работили заедно… Стоян е бил барман, и по-малката му сестра Анна е била сервитьорка.“

От статията може да се разбере още, че Стоян е станал по-късно управител на един от най-добрите ресторанти в София. Въпреки този успех, Столи има и други идеи. Заминава на остров Малта. Там започва да работи от най-ниска позиция като мияч на чинии, чистач и човек зад бара. Но неговия особен усет и талант са забелязани в един момент. Гост на бара в Малта, където е работил Стоян, който се оказва генерален мениджър на компания, го пита дали иска да работи като барман.

След няколко месеца, през 2006 г. Столи вече е в Америка и работи първо в Балтимор. По-късно отива в Лос Анжелис, където е и днес.

Снимка: Melroseavela.com

Снимка: Melroseavela.com

В същото време по-малката сестра на Стоян, Анна, започва в ресторантьорския бизнес като готвач. По-късно тя отива да работи в Дубай, после в Средния Запад в САЩ, след това в Сан Франциско. Накрая и тя отива в Лос Анжелис.

Стоян и Анна решават в един момент да изградят собствен бизнес заедно, като в продължение на осем години работят много упорито, за да спестят пари за това.

Стоян и Анна успяват да постигнат това, което имат, с много труд и талант. Melroseavela.com

Стоян и Анна успяват да постигнат това, което имат, с много труд и талант. Снимка: Melroseavela.com

И успяват. Така се създава българското La Crème Café в Холивуд, в което на всичкото отгоре собствениците, дошли от България, назнават и български персонал, набран сред нашите емигранти, с помощта на Фейсбук групи на българите в САЩ.

Там съпругата на Стоян, Ива, пуска съобщения, че набират персонал за ново заведение и могат да назначат всеки подходящ, но предпочитат да дадат шанс за работа на сънародници. (Това последното не е споменато в статията, но може да се разбере от споделеното в български групи във ФБ.)

Част от асортимента на кафенето. Снимка: Melroseavela.com

Част от асортимента на кафенето. Снимка: Melroseavela.com

С богатия си международен опит в кулинарното творчество, Анна допринася много за разнообразното меню на заведението. La Crème Café предлага белгийски вафли, сладки и солени френски палачинки, както и италиански панини.

„Кафето в Европа е сериозен бизнес, това е така е тук – казва Столи пред авторката на материала, публикуван в Мelroseavela.com, Дебора (Deborah Brosseau). Можете да имате най-добрата кухня, но ако имате лошо кафе, вие сте в беда“ – шегува се той.

В неговото кафене се използва само органично кафе и мляко. Соковете са винаги прясно изцедени, нищо добавено или изкуствено, всичко се прави пред погледа на клиентите. „Ние правим нашите клиенти да се чувстват щастливи и специални“ – добавя Столи.

Кафенето в Холивуд, както ресторантът в България, е семеен бизнес. Стоян е лицето на кафенето и държи по-голямата част от бизнеса. Сестра му Анна ръководи менюто и кухнята. Съпругът на Анна е доставчик. Съпругата на Стоян Ива често е зад щанда. Дори майката на Стоян и Анна участва – пише още в статията, публикувана в Melroseavela.com.

Какво може да похапнат клиентите на българското кафене в западен Холувид. Снимка: Melroseavela.com

Какво може да похапнат клиентите на българското кафене в Холувид. Снимка: Melroseavela.com


Четете още:

🔴 Пламен избяга във Финландия и откри за света Таря Турунен

🔴 Най-богатият родопчанин в света: Да бъдеш малко глупав, мързелив и щедър – това са трите условия за икономическия успех

🔴 Биляна Христова е единствената българка финансов анализатор в брюкселския клон на "Майкрософт"









Коментари

горе